Zaloguj się | Zarejestruj się
 

Galeria: kulinariaWłącz pokaz slajdów

Wystroj wielkanocny w hotelu w Zakopanem
Chłopy - rybak zaprasza na rybkę
Kawiarniane życie w Krakowie - Camelot
Muczne - karczma w Bieszczadach
Jedna z restauracji na warszawskiej Starówce
Okno Camelota - Kraków
Camelot - restauracja
Biały Potok - karczma
Noc w Osadzie Czorsztyńskiej
Diabeł w Karczmie na Równicy
Karczma między Wierchomlą a Piwniczną
Ustroń - karczma
Stara Prochownia na zamku w Łęczycy
kulinaria - Artykuły / Felietony
Festiwal Kuchni Zbójnickiej

Festiwal Kuchni Zbójnickiej (felieton)

24 lipca na skoczowskim rynku można było zjeść Gulasz Zbójnicki z wielkiej patelni o średnicy 1,70 cm i wadze prawie 120 kg oraz skosztować specjału mamy Golcowej – Kwaśnicy z 300 litrowego gara. Wszystko to w ramach II Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej Skoczów 2010.

 
Artykuł dodano: 2025-02-15 | Autor: Gabriela Jaworowska
czytaj dalej