Zaloguj się | Zarejestruj się
 

» Stąd wyciągano chleb

Galeria: zabytki techniki Włącz pokaz slajdów

 
Stąd wyciągano chleb

Tytuł zdjęcia: Stąd wyciągano chleb


Autor: Lech Kadlec
Data dodania: 2016-10-09
Zgłoś uwagi
Zgłoś uwagi
Ocena Oceń zdjęcieDobre Bardzo dobreoceń
Średnia ocena: 4.00  Ocen: 13  Odsłon: 1872 

Z tego konta już oddano głos na to zdjęcie. Można głosować tylko raz!

 

Proszę zaznaczyć ocenę!

 
Opis: Do opalania XIX-wiecznego pieca chlebowego używano najczęściej drewna sosnowego, kostki torfowej, a czasami słomy. Ale żeby chleb mógł się dobrze wypiekać  piec musiał się rozgrzewać około 1 godziny, natomiast sam wypiek  w zależności od rodzaju ciasta oraz wielkości chleba  trwał od 1,5 do 2 godzin.
Miejscowość: Toruń
Kraina: Dolina Wisły
Województwo: kujawsko-pomorskie
Schowaj mapę
 
Zobacz zdjęcie w kategorii Kraina: Stąd wyciągano chleb
Skomentuj

Opcja tylko dla zalogowanych