Ja też lubię tradycyjne chleby, szczególnie razowy. Nie unikam też nowości, szczególnie z ziarnami :) Autor: ElaJ Dodano: 2015-04-28 19:03:25 |
Lubię klasyczne swojskie chleby, bez wydziwień. Są jeszcze piekarze którzy umieją upiec porządny chleb. Ale nie unikam tych innych, chętnie kosztuję nowości z piekarni. Co do wpisu kolegi poniżej, to na Słowacji popularny jest właśnie taki chleb, jest nawet w marketach. Autor: Stanisław Ł Dodano: 2015-04-28 17:12:32 |
Na Kaszubach piekąc żytni chleb często dodaje się do ciasta gotowane ziemniaki. Nazywają go wtedy chleb z bulwami. Często go kupujemy. :) Autor: borowiak Dodano: 2015-04-26 17:53:50 |
Proszę żytni na zakwasie...:) Autor: borowiak Dodano: 2015-04-26 17:47:44 |
Autor: Waldemar Jan Dodano: 2015-04-28 20:44:05